Topic: Essays

Last updated: March 3, 2019

Föreställ dig att vakna en dag omgiven av robotar. Det är en robot i ditt kök som förbereder nyttig frukost till dig. Du går in i ett tåg och framför dig står en robot som välkomnar dig och kontrollerar din biljett. På jobbet är några av dina kollegor robotar. Tycker ni att det låter underbart eller skrämmande? Med tanke på att vi lever i det tjugoförsta århundradet skulle det snart bli en vanlig dag för oss alla.

Med utvecklingen av teknik används allt fler robotar i olika områden. Det är redan känt att robotar kommer att ersätta människor i framtiden. Enligt World Economic Forum (WEF) kommer antalet robotar som tar över jobb från människor att fördubblas från nuvarande 29%.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Nu ska jag visa er vilka jobb är idealiska för att robotar ska ta över

Matservice industrin har redan börjat öka användningen av automatisering. Detta förekommer oftast i snabbmatsrestauranger eftersom de fokuserar på snabbhet och effektivitet. Jag har läst om en restaurang i Lidköping där servitören som är robot kommer med en tårta med 11 ljus vid bordet, vänder sig om mot en flicka och sjunger Happy birthday to you. Tycker ni att det är ett spännande ögonblick att roboten först har gratuellat flickans födelsedag istället för någon från hennes familj?

Hotellet Henn-na i Sasebo i Japan har anställt robotar som hälsar gästerna välkomna, arbetar på receptionen, bär väskor och städar rummen. De talar flera språk och svarar gästerna.

Många jobb inom tillverkning (till exempel inklusive montör, tillverkare, maskinist osv) ersätts redan av maskiner.

Människor som arbetar med administrativ och kontorsstöd gör ett antal uppgifter som kan utföras av robotar. Administrativa jobb sträcker sig från sekreterare till chefer som betyder att i framtiden finns det risk för att dessa jobb inte längre existerar.

Vilka yrken är säkra?

Det finns vissa uppgifter som ännu inte kan replikeras särskild bra av datorer. Till exempel, datorer kan inte uttrycka empati. Därför är jobb som innebär att ta hand om andra och kräver direkt hantering av andra människor (sjuksköterskor, psykologer, lärare, socialarbetare och mer) i allmänhet säkra och kommer inte att ersättas av robotar. Det beror på att robotar och datorer inte har emotionell intelligens.

Jobb som involverar kreativitet kommer också att undvika automatisering och robotisering. Det betyder att författare, låtskrivare, fotografer, konstmålare osv kommer inte att förlora sina jobb.

I december 2015 presenterade Nanyang Technological University i Singapore den mest mänskliga robot som någonsin har skapats, som arbetar som receptionist på campus.
Nadine ler. gör ögonkontakt och skakar hand. Hon kan känna igen förflutna gäster.
Men professor Mosche Vardi från Rice University i USA är inte övertygad om att mänskliga robotar kommer att vara bra för mänskligheten. Jag tycker inte att det är en lovande framtid eftersom arbete är viktigt för människors välbefinnande.

Avslutningsvis närmar sig dagen när robotar kommer att styra världen. En dag kommer robotar att vara vårt verklighet. Det ska vara helt normal för oss att vara omgivna av robotar. Människan står inför att möta kanske sin största utmaning någonsin men vilka konsekvenser mänskligheten kommer att ha om robotarna tar över våra jobb. Det kommer tiden att visa oss!

x

Hi!
I'm Piter!

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out